Ons bedrijf Onze diensten Klanten & Partners
Home Over ons Nieuws Appz Projecten 3D print Contact

© 2013 VDH Software Solutions BVBA

Contact     Privacy     Voorwaarden  


PLC & HMI PROGRAMMATIE

PC PROGRAMMATIE

MOTION

VISIE SYSTEMEN

Wij programmeren met verschillende applicaties in heel wat verschillende talen en syntaxen. Op PLC niveau is onze specialiteit programmeren in ‘Structured text’ en dit in verschillende merken.
Gestructureerde tekst is een van de vijf talen (IEC 61131-3 norm) die bijna in alle programmeerbare logische controller (PLC) systemen dezer dagen is opgenomen.
Het is een taal op hoog niveau, blok gestructureerd en syntactisch lijkt op Pascal.
Heel het bereik van Siemens© Logo,S5,S7 200-300,400,1200 en de nieuwe 1500 reeks, Modicon©,Twido©,Zelio©, Unitronics©,Sigmatek©, B&R© automation studio 2003,2005,2010,X20, EDnA© V50,V10,V5 ,Crouzet©,Wago© zijn enkele die we al bij onze klanten hebben ingezet. HMI panels en of SCADA programma’s zoals Siemens© WINCC Flexible,Protool ,Schneider© Vijeo, Proface© GP-Pro EX, Movicon© worden bij ons geregeld ingezet op PC en of Panels. Ook voor ons niet standard systemen kunnen door ons geprogrammeerd worden. We bekijken en bespreken bij de klant onze mogelijkheden hierin.

Eén van onze sterke troeven is onze specialisatie in maatsoftware, wij kunnen nog steeds in de oudste systemen draaiende onder ‘DOS©’ en de gehele ‘Windows©’ omgeving programmeren.

Meer nog, wij programmeren ook al een tijdje op de Intel ‘MAC©‘ computer en zelfs de mobiele ‘Iphone©’ en ‘Ipad©’ en dit alles in ‘C++’ en ‘Objective C’.

Programma’s om PLC’s te koppelen met administratieve programma’s en of databases hoort tot onze mogelijkheden.

Onlangs zijn we gestart met de ontwikkeling van een ‘Ipad©’ engineerings- applicatie die met ‘Siemens©’ TCP PLC’s kan communiceren. In deze website vindt je daar meer over in het tabblad ‘APPZ’.

Niet alle SCADA programma’s gaan zo ver dan onze op maat geschreven software, heb je gegevens die uit de plc moeten gehaald worden en in één of andere vorm moeten gepresenteerd worden, laat het ons weten, wij kunnen u te woord staan over onze mogelijkheden.

Wij werken geregeld samen met machinebouwers waarvoor we de software en electrical engineering  uitvoeren.

Veel van deze projecten gebruiken motoren die synchroon moeten draaien of positioneering voor toepassingen bij één of meerassige

systemen. Dit kunnen a-synchroon motoren zijn in open-closed loop of zelfs servomotoren.

Wij werken voornamelijk met ‘Control Technics©’ systemen waarop we ook altijd op een goede service mogen rekenen.


Steeds meer projecten werken met visie camera’s om bepaalde punten te controleren en dit op een snelle en correcte manier, ook hier kunnen wij u de nodige service in verlenen. Systemen met ‘Cognex©’ zijn ons totaal niet vreemd. Wij maken de nodige software en de mechanische opstelling voor u nadat we met jullie alles goed doorgenomen hebben en de nodige tests doorlopen zijn geweest.


ONZE DIENSTEN

OMBOUW VAN OUD NAAR NIEUW

Heb je een machine waarvan de stuurelectronica verouderd is, wij kunnen uw installatie terug nieuw leven inblazen. Optimaliseren, rendement optrekken en meer gegevens uit de installatie halen zijn enkele van de mogelijkheden. Een voorstudie zal het uitwijzen en alles precies in kaart brengen zodat u terug zorgeloos van uw installatie kan genieten voor de komende x aantal jaren. Dit is meestal het probleem, de electronica evolueert zo snel dat uw installatie snel verouderd is en er geen spareparts meer te verkrijgen zijn of zo schars dat ze onnoemelijk veel geld kosten. Laat het niet zo ver komen en optimaliseer tijdig!


ELEKTRISCHE TEKENWERKEN

Al onze elektrische schema’s worden tot in de puntjes verzorgd met See Electrical©, en bezorgt in boek formaat en pdf aan de klant.

Alle technische documentatie zoals kracht,sturing,kabel & klemmenplannen zitten vervat en zijn duidelijk uitgewerkt.

Er wordt rekening gehouden met de specifieke eisen van de klant en zijn soort van activiteiten.

De klant kan op onze net server al zijn documenten en schema-viewer ten alle tijden downloaden, alles wordt hierop projectmatig  opgeslagen en ter beschikking gesteld voor onze klant.


3D ONTWERPEN & PRINTEN

Nieuwe machine ontwerpen worden in 3D getekend om voor te stellen aan onze klanten, men ziet de installatie voordat ze gebouwd wordt dit geeft het voordeel dat er nog tijdens ontwerp kan gewijzigd worden. Eens alles in 3D ontworpen is en beslist is om definitief tot bouwen over te gaan zijn met enkele detail uitwerkingen de onderdelen te bouwen. Van alle onderdelen zijn detail tekeningen met alle mogelijke gegevens zodat ze steeds zonder problemen bijbesteld kunnen worden bij defect. Wij zijn zelfs in staat kleine kunststof onderdelen zelf te fabriceren met onze inhouse 3D printers.

KASTENBOUW

Kastenbouw is ook één van onze diensten waarvoor we garant staan op kwaliteit en service. Na met de klant de details en eisen te bespreken welke onderdelen en kleurnormeringen te volgen starten wij aan de electrische opbouw van de borden. Alle bedrading wordt genummerd zodat foutzoeken zonder de bekabeling uit de draadgoten te trekken een eenvoudige taak wordt. Componenten worden gekozen door de klant indien deze er op staat. De meeste zaken zoals bedrading,draadkokers,bevestigings-onderdelen,markeringen hebben wij in stock. Na het tekenen van onze schema’s en goedkeuring van de klant gaan wij over tot het bouwen. Al onze kasten worden volgens de wettelijke europese normen gebouwd.