Home Over ons Nieuws Appz Projecten 3D print Contact

© 2013 VDH Software Solutions BVBA

Contact     Privacy     Voorwaarden  


KWALITEIT,NAUWKEURIG & STERK.. Dit zijn onze materialen

Wij printen voor u met onze prof 3D printers

  Voor al uw ontwerpen, of ze nu nog getekend moeten worden of een prototype,  kleinschalige productie wil opzetten. Wij kunnen   u helpen met volgende diensten,
 
 - 3D ontwerp uittekenen
 - 3D haalbaarheidsstudie
 - 3D ontwerp cad bestand converteren naar printbaar bestand (STL)
 - 3D print met FDM ABSplus thermoplastic of SLA thermoplastic resin

Omdat we in eigen huis printen kunnen we zeer snel toeleveren.

VRAAG EEN VRIJBLIJVENDE OFFERTE

3D print

Gebruik de simulator om een prijs idee te bekomen, stuur deze op en je krijgt een sluitend voorstel!

FUSED DEPOSITION MODELING (FDM)

WERKING

FDM is een printtechniek, die werkt met behulp van een kunststof draad, filament, die wordt verwarmd. De draad loopt door een spuitkop die voorzien is van een verwarmingselement. De spuitkop beweegt in het horizontale vlak boven het printbed, waar de zachte kunststof volgens de contouren van het model wordt neergelegd.

Zodra een laag van het model klaar is, gaat het printbed een laagdikte naar beneden om de volgende laag te kunnen printen. Dit proces herhaalt zich tot het complete model is opgebouwd. Onze FDM-printers zijn professionele printers. Onze printers hebben twee spuitkoppen. Een spuitkop om het support te printen, dat oplosbaar is en één om het materiaal te printen. Onze professionele printers maken gebruik van een verwarmde kamer, om krimpscheuren tegen te gaan. Als het model klaar is, moet het support materiaal verwijderd worden. Afhankelijk van het aangebrachte support materiaal wordt dit afgebroken of uitgewassen.
U hebt de keuze uit 9 verschillende kleuren.

VOORDELEN

Onze FDM is zeer nauwkeurig , oersterk en kwalitatief, een perfecte vervanger van een gefreesd kunststof stuk.
Materialen zijn vervaardigd met ABSPlus, veel sterker dan de gewone ABS die in de hobby printers gebruikt worden.
Negen verschillende kleuren.
Ondersteuning met oplosbaar product waardoor stukken kunnen vervaardigd worden die na het oplossen van de support bewegende delen kunnen bevatten.
Zeer eenvoudig na te bewerken, door middel van schuren en spuiten. Andere nabewerkingen zijn er om een model bijvoorbeeld water- en luchtdicht te krijgen, dit gebeurt met een oplosmiddel.

NADELEN

Zonder nabewerkingen heeft een FDM-model een iets grovere oppervlakte, de lagen zijn licht zichtbaar.
Er zijn veel verschillende kleuren beschikbaar, maar het is niet mogelijk om met meerdere kleuren tegelijk te printen..

STEREOLITHOGRAFIE (SLA)

WERKING

SLA is een printtechniek, die werkt met behulp van een UV-gevoelige hars en een UV-laser. De printer bestaat uit een bad met daarin een UV-gevoelige hars, fotopolymeer, die door de laserstraal wordt uitgehard.


De laserstraal, gestuurd door middel van een beweegbare spiegel, volgt de contour van het model tot een complete laag is uitgehard. Vervolgens beweegt de tafel een laagdikte naar beneden, zodat er een dun laagje hars bovenop het model komt te liggen. Daarna wordt de volgende laag van het model uitgehard, dit proces herhaalt zich tot het volledige model is opgebouwd.


Bij het printen met SLA moeten dunne pilaren gemodelleerd worden die dienen als support voor de overhangende delen. Deze pilaren zijn na het printen eenvoudig af te breken.


VOORDELEN

SLA is een techniek, die zeer nauwkeurig is vanwege de geringe laagdiktes van 0,05 mm. Het geeft ook de mogelijkheid tot zeer fijne details op het model. De goede oppervlaktekwaliteit van het model maakt dat nabewerking niet noodzakelijk is. SLA heeft weinig materiaal verlies, alleen de supportconstructies die nodig zijn voor overhangende delen worden weggegooid.
Er kan met een transparante kleur gedrukt worden.


NADELEN

Een nadeel van SLA is dat er weinig materialen en kleuren beschikbaar zijn. De harsen zijn duur in vergelijking tot materialen van andere printtechnieken.
Transparant,Wit en Grijs zijn de enige materialen die beschikbaar zijn.
De printoppervlakte is vrij klein (X:12 cm x Y:12cm  x  Z:15 cm)